حجت الاسلام سید مرتضی حسینی کمال آبادی، استاد رسمی سطوح عالی حوزه علمیه قم می باشد.
وی متولد مرداد 1366، اصالتا از کمال آباد (اصفهان) روستایی از توابع بخش جرقویه علیا شهرستان اصفهان در استان اصفهان ایران است، او بزرگ شده شهرری (تهران) است.
زیست نامه وی را می توان ذیل عناوین تحصیل، تبلیغ، تحقیق و تدریس و تاسیس و مدیریت پیگیری کرد:
1.تحصیل
او با گرفتن مدرک سیکل وارد جامعه علمیه امیرالمومنین علیه السلام (مسجد مادر) شده است و با خواندن ادبیات عربی در این مدرسه علمیه بار سفر به حوزه علمیه قم می بندد و در آنجا علوم نقلی و عقلی را توأمان پیگیری می کند:
او فقه و اصول را محضر حضرات آیات ابوالقاسم علیدوست، محمد جواد فاضل لنکرانی و حیدری فسائی عمدتا از شاگردان آیت الله العظمی وحید خراسانی فرا گرفت و فلسفه و عرفان را از حضرات آیات سید علی حسینی آملی، محمد حسین نائیجی عمدتا از شاگردان علامه حسن زاده آملی فرا گرفت.
2. تبلیغ
او بیشتر امور تبلیغی خود را در ناجا و پادگان مالک اشتر اراک در میان سربازان فارغ التحصیل دانشگاه ها به انجام رسانده است و صد البته در اقصی نقاط کشور در مساجد و حسینه ها حضور به هم رسانده است از جمله، آمل، تهران، بجنورد و.... در کنار این امور به تبلیغ در فضای مجاز نیز روی آورده و از این زیر ساخت جهت امور تبلیغی بهره می برد.
3. تدریس
وی بعد از تدریس در دوره مقدمات حوزه علمیه از سال 1385 تدریس سطوح عالی روی آورده و تا کنون (1398) به این مهم و انجام رسالت تربیت شاگردان اهتمام دارد و بدایة الحکمة، نهایة الحکمة، شرح اشارات، رسائل، مکاسب را تدریس کرده است.
وی کارگاه های روش تحقیق عمومی، فلسفه لغت و مدیریت در تحصیل را در مدارس علمیه استان قم با همکاری معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم برگزار کرده است.
4.پژوهش
از آثار قلمی وی می توان از کتاب های
1.تشنه دانش(مدیریت تحصیل در عالم طلبگی)
2. میراث خلیل ( مرجع شناسی دانش لغت عربی)
3. تبیین دلالت واژگان مبین حکم (مفهوم شناسی نصوص شرعی)
4. هندسه روحانی(مجموعه تقریظ های علامه حسن زاده آملی بر آثار علمی)
5. تدوین گنجینة الاسرار عمان سامانی
6. تدوین الهی نامه علامه حسن زاده آملی به زبان عربی
7. حق هستی دفتر یکم اندیشه های تقریبی آیت الله علیدوست
8. زائر صلح (تحلیل اجتماعی سیاسی سفر پاپ به عراق و دیدار آیت الله سیستانی)
و از مقالات وی می توان به شمار ذیل اشاره کرد:
1. روش شناسی کشف قلمرو سنت
2. مبانی فقهی مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته
3. مشارکت در حرام و معیار معصیت
4.گستره تغییر خلق الله از منظر قرآن کریم
5. معنی جعلت فداک فی الروایات ضوء اللغة و الثقافة
6. و....
4. تاسیسی
وی در سال 1392با تاسیس کانون ادبیات عربی فعالیت های فوق برنامه خود را آغاز نمود.
وی در سال 1392کانون ادبیات عربی را به هدف ترمیم و پیشرفت این دانش در حوزه علمیه تاسیس کرده است. در همین راستا سایت www.arabadib,ir و اولین کلیپ های اموزشی در زمینه متن خوانی و دانش لغت . اولین مجله ادبی حوزه در ادبیات عربی را به تولید رسانده است.
در سال 1393 موفق به برگزاری اولین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط شد که بنا بر تشخیص برخی از چهره های ادبی، کم نظیر و استثنا بوده است، فیلم این سمینار به مدارس علمیه کشور ارسال شد.
وی با کانون را پیشرفت داد و در سال 1394 پژوهشکده ادیب فقه جواهری را در پارک علم و فناوری استان قم راه اندازی کرد و دومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط را برگزار کرد.
در ادامه در سال 1396 سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط را با اولین جشنواره ادبی سید علی خان مدنی ره همراه ساخت تا استعدادهای ادبی حوزه و دانشگاه رشد بیشتری پیدا کنند و آثار آنان دیده شود.
پژوهشکده ادیب فقه جواهری ویژه پژوهش های میان رشته ادبیات عربی و دانش فقه در جشنواره ملی شیخ بهایی در رشته علوم انسانی برگزیده شد و از وزیر علوم تحقیقات و فناوری لوح زرین گرفت.
تاسیس
انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری
کتابگاه مرکز پخش آنلاین کتاب با چندین هزار عنوان کتاب با همکاری شرکت باسلام
چاپخانه ادیب
از دیگر فعالیت های تاسیسی وی می باشد.
5. مدیریت
وی علاوه بر مدیریت پژوهشکده، انتشارت، چاپخانه ادیب و کتابگاه با استادش آیت الله ابوالقاسم علیدوست همراه و ملازم بوده است. او علاوه بر همکاری پژوهشی با آیت الله علیدوست امور مدیریتی مربوط به دفتر ایشان را بر عهده داشته است.